سلام .
دیروز قول دادم در اولین فرصت یه سری از مطالبی رو که در کتاب گناهان کبیره از حمزه کریم خانی خوندم ، توی وبم بنویسم و الان بحمدالله فرصتی پیش اومده که این کار رو بکنم . پس بی حاشیه نویسی میرم سر اصل مطلب .
زندگی بدون گناه زیباست .........
- گناه ، بیماری خطرناکی است که اگر مداوا نشود ، به مراتب از بیماریهای جسمی خطرناکتر است .
- گناه ، از عالیترین تجلیات جان ما که ارتباط و توجه به آفریدگار جهان است ، جلوگیری می کند .
- گناه ، مانع دعا و استجابت آن می شود .
- گناه ، ملتها را نابود می کند .
- گناه ، نعمتها را دگرگون می سازد .
- گناه ، اساس خوشبختی را که آرامش خاطر باشد ، از انسان سلب می کند .
- گناه ، عمر را کوتاه می کند .
- گناه ، زندگی را بر انسان ، سخت و دشوار می سازد .
- گناه، موجب تمام بدبختی ها و رنجها و مصائب انسان و جامعه می شود .
گناهانی که دعا را باز می گردانند
امام سجاد ( ع ) : آن گناهانی که دعا را باز می گردانند و به اجابت نمی رسانند عبارتند از :
بددلی و بدطینتی ، نفاق با برادران ایمانی ، باور نداشتن اجابت دعا ، تاخیر نمازهای واجب تا آنکه وقت آن بگذرد ، نزدیک نشدن به خدای عز و جل به وسیله نیکی و صدقه ، بدزبانی و فحش در گفتار .
گناه را به گردن روزگار نیندازیم ...........
امام صادق ( ع ) : روز قیامت که می شود ، زن زیبائی را که به خاطر زیبائیش به فتنه و گناه افتاده است می آورند ، آن زن می گوید : پروردگارا ! چون تو مرا زیبا آفریدی ، به خاطر همین زیبائی بود که من دچار فتنه و گناه شدم . پس مریم را که در زیبائی کم نظیر بود در برابر آن زن بیاورند و بگویند : تو زیباتری یا این ؟ ما او را زیبا آفریدیم ، ولی مفتون گناه نشد .
همچنین مرد زیبائی را که به خاطر زیبائیش دچار گناه شده است می آورند ، وی می گوید : پروردگارا ! تو مرا زیبا آفریدی و من به این خاطر دچار فریب زنان شدم . پس یوسف را نزد او آورند و به او بگویند : تو زیباتر بودی یا این ؟ ما او را زیبا خلق کردیم، ولی مفتون زنان نشد .
آنگاه مرد بلا رسیده ای را که به خاطر بلاهائی که به او رسیده ، به فتنه دچار گشته است را می آورند . آن شخص می گوید : پروردگارا ! بلا را بر من سخت کردی و از این رو من دچار فتنه شدم . ایوب را بیاورند و به او بگویند : آیا بلای تو سخت تر بود یا بلای این ؟ او هم گرفتار بلا شد ، اما به فتنه نیفتاد .
گناه و سلب نعمت
امام صادق ( ع ) : خداوند نعمتی به بنده ای نداده است که از او بگیرد ، جز آنکه گناهی کند که به سببش سزاوار سلب آن نعمت شود .
گناه و نزول بلا و مصیبت
علی ( ع ) : از گناهان بپرهیزید که هیچ بلا و کم شدن روزی نیست ، جز به واسطه گناه ، حتی خراشها و زخمهای بدن و سقوط و افتادن و هر مصیبتی .
امام صادق ( ع ) : آگاه باشید که هیچ رگی نمی زند و هیچ مصیبت و سردرد و مرضی پیش نمی آید ، مگر به خاطر گناه و این است معنای گفتار خداوند عز و جل در کتابش که فرمود : مصیبتی که به شما رسیده است ، به سبب چیزی است که دستهایتان کسب نموده و خداوند از بسیاری از خطاهای شما در می گذرد .
منشا گناهان
رسول خدا ( ص ) : علاقه و محبت دنیا ، منشا و راس هر خطا و کلید هر گناهی است .
گناهان جدید و بلاهای جدیدتر
امام رضا ( ع ) : هرگاه بندگان ، گناهانی انجام دهند که پیش از آن ، مرتکب چنین گناهانی نمی شدند ، بلاهائی برای آنها پیش می آید که پیش از آن ، چنین بلاهائی را سراغ نداشتند .
بی حبائی عامل گسترش گناه
یکی از عوامل تباهی محیط و گسترش گناه ، بی شرمی و پاره کردن پرده حیا است . که برای اجتناب از آن ، باید حیای اسلامی را حفظ کرد .
رسول خدا ( ص ) : به طور کامل از خدا حیا کنید .
امیرمومنان ( ع ) : کسی که از مردم حیا نمی کند ، از خدا هم حیا نمی کند . نیکوترین حیا ، حیای از خودت می باشد .
تجاهر به گناه
آشکار نمودن گناه ، گناه صغیره را به کبیره تبدیل می کند . شاید از این نظر که آشکار نمودن گناه ، حاکی از تجری و بی باکی بیشتر گنهکار است و موجب آلوده کردن جامعه و عادی نمودن گناه می گردد .
امیرمومنان ( ع ) : از آشکار نمودن گناهان بپرهیز ، که آن از سخت ترین گناهان است .
امام رضا ( ع ) : پاداش پنهان کننده کردار نیک ، معادل هفتاد کار نیک است و آشکار کننده گناه ، خوار می باشد .
استغفار نشانه سعادت
امام صادق ( ع ) : هرگاه خدای عز و جل نسبت به بنده ای نظر خیر و خوبی داشته باشد ،زمانی که آن بنده گناهی انجام دهد ، خداوند او را به بلائی دچار کند که به استغفار و آمرزش خواهی متذکرش سازد و چون نسبت به بنده ای نظر خیر نداشته باشد ، زمانی که آن بنده گناه کند ، دنبالش نعمتی بدو دهد تا استغفار از یادش ببرد و همین معنای سخن پروردگار است که : تدریجا آنها را از جائی که نمی دانند به دام اندازیم ( یعنی به وسیله نعمتها در هنگام ارتکاب گناهان )
درمان درد گناه
امیرمومنان ( ع ) : گناها درد و داروی آن استغفار است و شفای این بیماری آن است که دیگر به گناه باز نگردی . با استغفار خود را خوشبو کنید ، مبادا بوی بد گناهان ، شما را رسوا کند .
هفت ساعت فرصت برای استغفار
امام صادق ( ع ) : کسی که کار بدی انجام دهد ، 7 ساعت از روز به او مهلت داده می شود . پس اگر 3 مرتبه بگوید : استغفرالله الذی لا اله الا هو الحی القیوم و اتوب الیه آن گناه بر او نوشته نمی شود .
رسول خدا ( ص ) : فرشته سمت راست بر فرشته سمت چپ امیر است . پس هرگاه بنده ای گناهی کند ، فرشته سمت راست به سمت چپی می گوید : شتاب مکن و به او 7 ساعت مهلت بده . پس اگر 7 ساعت بگذرد و او استغفار نکند ، به فرشته سمت چپ می گوید : بنویس ، چقدر بنده کم حیائی است !!!!!
شادمانی خدا از توبه بنده
امام باقر ( ع ) : همانا شادمانی خداوند تبارک و تعالی به خاطر توبه بنده اش ، بسیار بیشتر از شادمانی کسی است که مرکب و توشه خود را در شبی تاریک گم کرده و سپس آن را یافته است .
صد مرتبه استغفار در روز
امام صادق ( ع ) : هر کس که در هر روز 100 مرتبه استغفرالله بگوید ، خداوند 700 گناه او را می آمرزد و بنده ای که در روز مرتکب 700 گناه شود ، خیری در او نیست .
جبران کننده گناهان
امام صادق ( ع ) : نماز ، پوشش و کفاره گناهان است .
امام صادق ( ع ) : خوش خلقی ، گناه را نابود می کند ، همانگونه که خورشید ، شبنم را از میان می برد .
امام صادق ( ع ) : صدقه دادن در شب ، خشم الهی را فرو می نشاند و گناهان بزرگ را نابود می کند .
رسول خدا ( ص ) : هر کس خدمت به عیالش را ننگ نداند و به آن همت گمارد ، کفاره گناهان کبیره اش خواهد بود .
امیرمومنان ( ع ) : به فریاد مصیبت زدگان رسیدن و زدودن رنج از خاطر رنج دیدگان ، کفاره گناهان بزرگ است .
امام صادق ( ع ) : مردم به وسیله احسان و نیکی خود ، بیشتر عمر و زندگی می کنند تا به عمرهای طبیعی خود و به گناهان بیشتر می میرند تا به وسیله مرگهای طبیعی .
اللهم اغفر لی الذنوب التی تهتک العصم
اللهم اغفر لی الذنوب التی تنزل النقم
اللهم اغفر لی الذنوب التی تغیر النعم
اللهم اغفر لی الذنوب التی تحبس الدعا
اللهم اغفر لی الذنوب التی تنزل البلا
اللهم اغفر لی کا ذنب اذنبته و کل خطیئه اخطاته
اللهم انی اسئلک توبه قبل الموت و راحه عند الموت و المغفره بعد الموت و العفو عند الحساب و نجاه من النار
برحمتک یا ارحم الراحمین
خدایا خیلی خیلی خیلی (به توان بینهایت ) دوست دارم و خوشحالم که تو بهتر از
خودم اینو میدونی ......
یا حق .................................